Kultuurikeskuses riputati kultuuritegelased seinale

25. novembrini on Kuressaare kultuurikeskuse teisel korrusel avatud Saaremaa kunstiklubi näitus “Porteed ja visandid Kuressaare kultuuritegelastest”.

Saaremaa kunstiklubi liikmed jäädvustasid kultuuritegelasi kevadel, kui Leelo Leesi käe all õpiti söega joonistama ja pastellidega maalima. Toona tuldi idee peale kutsuda tundidesse modellideks kohalikke kultuuriinimesi.

Näitusel on visandeid ja portreesid Anu Vahterist, Maila Juns-Veldrest, Tõnu Veldrest, Anne Tootmaast, Erki Evestusest, Ülo Roosist, Lii Pihlast ja Tõnis Kipperist. Kuna joonistajad ja maalijad istusid tööd tehes poolkaares ümber modelli, on nimetatud inimesi kujutatud erinevate nurkade alt. Ka tööde valmimisjärk on küllaltki erinev, millele viitab näituse pealkirigi.

 

Print Friendly, PDF & Email