Endoproteesimisel aastane järjekord

Kuressaare haigla andmeil ulatub liigeste endoproteesimise ootejärjekord tuleva aasta teise poolde. Kuressaare haigla ravijuhi Marje Nelise andmeil ootab järjekorras 40 inimest.

Ortopeedide selts ja artroplastika selts kirjutasid sotsiaalministeeriumile, et alarahastuse tõttu on Eestis puusa- ja põlveliigese endoproteeside ootel hinnanguliselt juba üle 10 000 haige, mis seniste ravimahtude juures tähendab üle kolmeaastast ravijärjekorda. Haigekassa on kehtestanud liigeseoperatsioonidele maksimummäärana kuni 1,5-aastase ooteaja.

Ravijärjekordade vähendamise nimel lubavad pingutada kõik endoproteesikeskused, mis saaksid uuel aastal suurendada endoproteeside ravimahtusid kolmandiku võrra. Seetõttu taotleb artroplastika selts haigekassa eelarvest senisele ravimahule lisaks 1000 endoproteesijuhtu ehk 4 miljonit eurot.

Print Friendly, PDF & Email