Ujuja Priit Aavik tõusis Ahvenamaal poodiumile

Priit Aavik osales Ahvenamaal peetud ujumisvõistlusel Vikingsimmet, kus pälvis kaks esikohta ja ühe hõbedase autasu.

Juba võistlustel osalemise eellugu oli põnev, kuna ta sai kutse tänu Saarte mängudel sõlmitud tutvusele. “Bermudal kohtusin tänavuse võistluse peakorraldajaga ning juba seal algas meil tore sõprussuhe, mis jätkus Jerseyl. Septembris tegi ta mulle pakkumise sõita Ahvenamaale ning nii ilusas kohas oleks patt mitte ära käia,” selgitas Aavik. “Võistlused läksid üldplaanis hästi, kuna tegemist oli hooaja esimese võistlusega ja kõige tähtsam oli saada lihtsalt võistlustunnet hooaja algusesse.”

Priit Aavik saavutas esikoha 50 m liblikujumises ja 100 m seliliujumises. Teise kohaga pidi ta leppima 100 m liblikujumises.

Enne esimest ala juhtus Saaremaa ujujal üsna pentsik lugu. “Nimelt kui võistluspükse jalga panin, need purunesid ning pidin võistlema treeningpükstes, kuna võistluspükse oli kaasas vaid üks paar. Verest välja see vahejuhtum mind siiski ei löönud, sest kõige tähtsam oli kogeda võistlustunnet,” rääkis Aavik.

Järgmine võistlus on tal Kalev Open, mis toimub 10.–11. novembril. Pikemas perspektiivis on Aaviku selle aasta eesmärk osaleda edukalt detsembri lõpus Eesti lühiraja meistrivõistlustel.

 

Print Friendly, PDF & Email