Saaremaal tanklate öötööga probleeme polnud (5)

Ööpäev läbi avatud tankimise teenindusjaamades töötajate ohutust ja töötingimusi kontrollinud tööinspektsioon Saaremaal rikkumisi ei tuvastanud.

Tööinspektsioon kontrollis üle Eesti 12 ettevõtet ning kokku külastati juhuvaliku põhjal 24 tanklat. Vaid ühes ettevõttes, mille kontrollitud tankla asub Saaremaal, ei avastatud ühtegi rikkumist, ülejäänutes märkasid inspektorid mitmeid tegematajätmisi. Kokku tuvastati Eestis 60 rikkumist.

Tööinspektsiooni peadirektori asetäitja Apo Oja sõnul on oluline, et öisel ajal töötajale oleks töökeskkond kohandatud võimalikult sobivaks. „Suurimad kontrolli käigus tuvastatud probleemid said alguse puudulikust riskianalüüsist. Nimelt oli sageli alahinnatud riske, mis seotud füüsilise koormusega ja vähese puhkamisvõimalusega,“ ütles ta.

Print Friendly, PDF & Email