Ilmnes veel kolm seakatku juhtu

Viimase nädala jooksul on Saaremaal olnud veel kolm juhtu, milles tuvastati neli sigade Aafrika katku (SAK) nakatunud metssiga.

17. oktoobril kütiti Kallemäe jahipiirkonnas kaks põrsast, mõlemad olid SAK-positiivsed. Kaks päeva hiljem leiti katku lõpnud metssiga Pihtla jahipiirkonnast ja kütiti üks SAK-positiivne siga Laimjala jahipiirkonnas, ütles Saarte Häälele Saarte jahimeeste seltsi tegevjuht Ive Kuningas.

Möödunud nädalavahetusel kütitud sigadelt võetud vereproovide tulemused peaksid laekuma täna. “Siis selgub, kas katkupiirkond on laienenud,” märkis Kuningas.

Alates esimesest metsas tuvastatud nakkusjuhtumist augustis on Saaremaal leitud surnuna või kütitud 15 SAK-i nakatunud metssiga. Pooled katkujuhtumid on tuvastatud Saaremaa lõunaosas Pihtla, Kallemäe ja Laimjala jahipiirkonnad kümmekonna kilomeetri raadiuses ümber Sakla seafarmi, kus katk esmalt avastati. Katkusigu on leitud ka Sõrve poolsaarelt ja Orissaare jahimaadelt Ööriku kandist.

Print Friendly, PDF & Email