Keelpillifestival avati Sander Mölderi uue palaga

MAANUS MASING

MAANUS MASING

Kuressaare muusikakoolis avati eile XV Kuressaare rahvusvaheline poiste keelpillifestival. Festivali kontserte jagus nii eilsesse õhtusse kui ka tänasesse päeva. Üles astuvad noormehed ja poisid Eestist, Lätist ja Venemaalt. Kahe päeva jooksul esineb üle saja noore muusiku. Pidulik lõpetamine ja publiku lemmikute väljahõikamine toimub täna kell 18.30.

“Arvan, et need hetked, mis me siin kahe päeva jooksul veedame, tulevad fantastilised” ütles avamisel festivali kunstiline juht Laine Sepp. Muusikuid oli tervitama tulnud ka Kuressaare linnapea Madis Kallas. Linnapea märkis, et elu on pidevas muutumises, kuid tundis heameelt, et on siiski asju, mis ka pika aja jooksul muutumatuks jäävad. Avamisel pakkusid muusikalisi elamusi kaks koosseisu. Dmitri Šostakovitši muusikat esitasid eelmise aasta publiku lemmik Uku Toots, Joosep Reimaa, Toomas Hendrik Ellervee, Heiki Palm ja Ebe Müntel. Sander Mölder, Valle-Rasmus Roots ja Karret Sepp lasid aga esmakordselt rahva ees kõlada Mölderi kirjutatud palal “Lainetused ja kiigutused kolmele tšellole”. 2002. aastal esines Mölder Laine Sepa õpilasena I Kuressaare rahvusvahelisel poiste keelpillifestivalil.

 

Print Friendly, PDF & Email