Raamatukogupäevad

Nagu juba traditsiooniks saanud, tähistatakse oktoobri viimastel päevadel üle-eestilisi raamatukogupäevi, mis toovad raamatukogudess tavapärasest rohkem elevust. See on märkamiste ja kohtumiste aeg. Raamatukogud ootavad oma lugejaid aastaringselt, aga 20.–30. oktoobrini püütakse pakkuda tavalisest rohkem ja pisut teistsugust tegevust ja ettevõtmisi.

Tänapäeval on raamatukogud kujunenud kohtumispaikadeks kõigile ja kõigega, mis mingilgi kujul andmekandjale jäädvustatud või internetiavarustes toodetud. Kohtumised võivad olla nii isikulised kui ka tegevuslikud. Siin võib kohtuda oma raamatukoguhoidja, hea sõbra, lemmikraamatu, uute ja vajalike teadmiste, andmebaaside, lemmikmuusika, lemmikmuinasjutuga jne. Raamatukogudes on kasutaja jaoks avastamata aardeid, lugemata lugusid ja uinunud muinasjutte, mis ainult ootavad võluunest äratamist.

Tänavusel merekultuuriaastal pööratakse ka raamatukogupäevade ajal näoga mere poole ning erinevate ettevõtmiste kaudu tutvustatakse üheaegselt nii merd kui ka kultuuri. Meri on läbi aegade inspireerinud loomeinimesi – kirjanikke, fotograafe, kunstnikke, heliloojaid – kelle teoseid püüavad raamatukogud omakorda rahvale lähemale tuua. Üle Eestimaa toimuvad arvukad mereteemalised üritused, näitused, väljapanekud, ettelugemised, konkursid, viktoriinid jne.

Viimaste aastate raamatukogupäevadel on populaarsust kogunud ettevõtmine “Tuntud inimene raamatukogus”, kus raamatukogutööd on palutud tegema mõni teada ja tuntud inimene. Meie valla raamatukogudes proovib raamatukoguhoidja ametit abivallavanem Villi Pihl.

Tulge ja kasutage võimalust kohtuda ning uurida lugemissoovitusi ja vahetada lugemiskogemusi: esmaspäeval, 24. oktoobril kell 11–12 Randvere raamatukogus; teisipäeval, 25. oktoobril kell 12–13 Taritu raamatukogus. Armas vallaelanik, oled alati oodatud osa saama kõigest, mida sinu kodukoha raamatukogu pakub. Kohtumiseni raamatukogus!

Urve Vakker

Print Friendly, PDF & Email