Vald kasutab endist hooldekodu sotsiaalpinnana

Lääne-Saare vald kasutab endise Pähkla hooldekodu hoonet sotsiaaleluruumina ja vajadusel ka varjupaigana.

Valla infotöötaja Merike Lipu sõnul on nelja inimesega sõlmitud eluruumi kasutamise leping. “Praegu varjupaigateenusel kliente ei ole, kuid vajadusel oleme suutelised seda seal osutama,” rääkis Lipu. Ta lisas, et pakkuda saaks Pähklas siiski vaid öist majutust.

“Varjupaigateenusel on talveperioodil olnud tavaliselt kaks kuni kolm klienti,” märkis Lipu. Vallavalitsus otsustas mitte anda ruume rendile MTÜ-le Randvere Tööõppekeskus, kes plaanis seal erihoolekande klientidele kogukonnas elamise teenust pakkuda.

“MTÜ Randvere Tööõppekeskus ei olnud valmis osutama Pähklas varjupaigateenust, mis on aga just eelseisvale talveperioodile mõeldes väga vajalik,” põhjendas Lipu vallavalitsuse otsust.

 

Print Friendly, PDF & Email