Linnakodanik saatis lepingule 18 täiendust (3)

Samal ajal kui valdade ühinemise teemalistel koosolekutel käib heal juhul ühe käe sõrmede jagu inimesi, võttis Kuressaare kodanik Anu Vares lepingu n-ö pulkadeks ja edastas oma täiendused.

Paljud Varese saadetud ettepanekud on tehtud lepingu vormi ja parema sõnastuse huvides. Samas on nii mõnigi ettepanek sisuline, et inimestele oleks kõik üheselt arusaadav ja mõistetav. Näiteks tunneb Anu Vares muret, kuidas hakkab uues vallas toimuma töötajatele töökohtade pakkumine ning loobumise korral staaži arvutamine ja hüvitise maksmine. Muuseas soovitab ta teha lepingule ja lisadele keelelist korrektuuri ning parandada trüki- ja ühildumisvead.

Anu Vares ütles, et lepingu lugemine ja ettepanekute kirjutamine jagunes tal mitme nädala peale. Seetõttu ei osanud ta ka öelda, kui palju tal täpselt kõigeks selleks aega kulus. Ilmselgelt pole tegu ka ühe õhtu tööga. “See aga ei tähenda, et oleksin kolme nädala jooksul oma vaba aega sisustanud vaid ühinemislepingu lugemise ja kommenteerimisega,” märkis Vares.

Oma sõnul tahtis ta anda oma panuse, et ühinemisleping ja selle lisad saaksid vormilt ja sisult veelgi paremaks. “Loodan, et ettepanekud vaadatakse ühinemisläbirääkimiste juhtkomisjonis läbi ning vajadusel lepingut ja selle lisasid ka täpsustatakse,” lisas Vares.

 

Print Friendly, PDF & Email