Kärajad kulgesid Pöidel kärata (1)

Möödunud reedel Tornimäel peetud kärajatel vahetas valdade ühendamise üle mõtteid 18 inimest.

Lisaks kolmele esinejale – ühinemisnõunik Taavi Kurisoole, Orissaare vallavanemale Vello Runthalile ja Kuressaare linnapeale Madis Kallasele – võtsid arutelust osa Pöide vallavalitsuse ja volikogu esindajad ning vallaelanikke nii Pöide kui ka Orissaare vallast.

“Meid oli rohkem kui nii mõnelgi senisel ühinemisteemalisel rahvakoosolekul,” nentis vallavanem Andres Hanso. “Pöide rahvas on tark rahvas, tunneb asjade vastu huvi. Seetõttu pole me ka kellegagi ühinenud.”

Kokkusaamisel olid esindatud nii suure valla pooldajad kui ka vastased. “Eks 18 erineval inimesel ole 18 erinevat arvamust,” tähendas Hanso. “See ongi hea, et kõik ei mõtle ühtmoodi.”

Juttu oli sellest, mis võimalused on Pöide vallal siis, kui riigikohtult ei tule Pöide volikogu jaoks positiivset otsust. Räägiti ka sundühendamisest.

“Madis Kallase, Taavi Kurisoo ja Vello Runthali kartus, et nad tulevad lõvikoopasse, ei osutunud tõeks,” tõdes Hanso. Tema oma hinnangul olid rahulikus meeleolus kulgenud kärajad arukas ja konstruktiivne mõtete vahetamine.

 

Print Friendly, PDF & Email