Mida arvavad turistid Põhja-Korea hotellidest

LUKSUS? 1980. aastate lõpus valminud Ryanggang hotelli peetakse Põhja-Korea üheks esinduslikumaks. Seal valitsevate suisa spartalike elutingumiste tõttu on aga hotellimõnusid omal nahal proovinud välisturistid mõnevõrra kriitiliselt meelestatud. DAILYMAIL.CO.UK

LUKSUS? 1980. aastate lõpus valminud Ryanggang hotelli peetakse Põhja-Korea üheks esinduslikumaks. Seal valitsevate suisa spartalike elutingumiste tõttu on aga hotellimõnusid omal nahal proovinud välisturistid mõnevõrra kriitiliselt meelestatud.
DAILYMAIL.CO.UK

Ehkki Põhja-Korea pole välisturistidele just kõige külalislahkem ja ligipääsetavam maa, sõidavad nad sinna siiski suure huviga. Tänapäeva maailma viimast kommunismi bastioni külastanud turistid jagasid reisiportaalile TripAdvisor oma muljeid sealsetest hotellidest.

Kaheksa Pyongyangi hotelli kohta tuli kokku üle 600 hinnangu. Kümnepallisüsteemis on turistide antud keskmine hinne 3–3,5 palli. Üks hotell sai vaevu 2,5 punkti, kogudes rohkesti rahulolematute klientide salvavaid hinnanguid. Samas olid selles hotellis ööbinud välisturistid sunnitud aga möönma, et just seal said nad omal nahal kogeda, mida Põhja-Korea argipäev endast tegelikult kujutab.

Jutt käib Ryanggang Hotel´ist, mis asub Põhja-Korea pealinna lõunapoolses linnaosas Mangyongdae-guyokis. Briti tabloidi The Daily Mail satiiriliste selgituste kohaselt olevat see suisa “kuuetärnihotell”. Hotell avati 1989. aastal ja selle akendest avanevad vaated kahele jõele ning läheduses asuvale jalgpallistaadionile. Ryanggang koosneb kahest hoonest ja ühtekokku on selles 330 numbrituba.

Kõige enam on hotelli elama sattunud välituriste imestama pannud selle lausa spartalikud madratsita voodid. “Madratsi asemel olid voodilinade all mingid penoplasti meenutavast materjalist laastud. Sellises sängis magada oli praktiliselt võimatu,” kinnitavad kommunistlikku Põhja-Koread külastanud välisturistid.

Üks turist meenutas, et oli algul halba aimamata hooga voodisse hüpanud ja saanud seetõttu raskeid kehavigastusi. Teised olevat aga pärast hotelli juhtkonna poole pöördumist suutnud saada endile tõelised madratsid. Seega jagavadki nad nüüd kogemust, et kui te tulevikus satute mõnda Põhja-Korea hotelli, kontrollige hoolikalt oma magamisaset.

Turistide meenutused hotellitubades valitsenud temperatuurist on aga vastuolulised. Üks turist kirjutab näiteks, et kuna tema numbritoas puudus küttekeha, ei saanudki ta kevadsügispalitut seljast võtta. Tõsi, mõnes kohas oli siiski põrandaküte. Miskipärast oli see aga viimase peale keeratud, mis tegi toas viibimise võimatuks. Et mitte ära küpseda, pidid hotelli kliendid suurema osa ajast rõdul veetma, jalanõud tuli aga igaks juhuks jahedasse duširuumi peita.

Täispikk lugu ilmus laupäevases Saarte Hääles.

Print Friendly, PDF & Email