Tantsupedagoog Hilja Kitt saab 75 (4)

hilja-kittKauaaegsel tantsutreeneril Hilja Kitil täitub pühapäeval 75. eluaasta.

Koos abikaasa Kaarel-Günter Kitiga on Hilja Kitt võistlustantsu õpetanud sadadele Saaremaa lastele nii tantsuklubi Flamingo kui ka tantsukooli Kitty päevil. Lisaks õpetasid Kitid kuni käesoleva aasta sügiseni seltskonnatantsu täiskasvanutele.

“Nüüd lõpetasime seltskonnatantsu õpetuse täiskasvanutele ka ära. Aastad teevad oma töö,” ütles Hilja Kitt. Ta lisas, et seltskonnatantsu trupi, mis samuti kannab nime Kitty, tegevus seetõttu siiski lõppeda ei pruugi. “Soovitasime neil minna Stiina Sevastjanovi juurde, Stiina on ka meie endine õpilane.”

Lapsi treenisid Kitid aastatel 1982–2008. “Jäime väga rahule nende aastatega,” märkis Hilja Kitt. Tema sõnul oli pidevalt töös kolmnurk – õpetajad, lapsed ja lapsevanemad. “Eriti kui lapsed võistlustel käisid, esinemisi oli ju tohutu palju,” meenutas Kitt ja lisas, et ka tulemustega võis rahule jääda. Aastate jooksul kogunes õpilastel hulganisti esi- ja finaalikohti.

Paar ise alustas võistlustantsuga alles 1980. aasta paiku. Lühikest aega võisteldi seenioride esimeses vanuseklassis. Toonane kultuuritöötaja Naime Lamp olla aga ükskord öelnud, et mis te ikka ainult ise tantsite, hakake lapsi õpetama. Kaugõppes omandatigi seepeale tantsuõpetaja eriala.

Varem töötas põllumajandusharidusega Hilja Kitt põllumajandusvalitsuses. “Kaarel on eluaeg kalapüüdja ja meremees olnud, sõidab Abruka ja Roomassaare vahet siiamaani,” lisas Hilja.

Praegusel ajal jälgib paar tantsuvõistlusi Tallinna televisiooni vahendusel. “Kahju, et Saaremaal enam oma televisiooni pole,” sõnas Hilja Kitt, lisades, et aastate jooksul on koju kogunenud suur hulk videoid laste esinemistest ja laagritest. “Nii tore on neid teinekord vaadata ja meenutada,” märkis ta.

Kauaaegne tantsuõpetaja lisas, et mitme kunagise õpilasega on kontaktid säilinud tänaseni. “Tuttavaid on linnavahel palju, aga paljud on ka välismaale läinud ja nii mõnedki õpetavad ise praegu tantsu,” lausus ta.

 

Print Friendly, PDF & Email