Pimedate liit tänab Ellen Teemust (2)

Ellen Teemus on üks kaheksast “Aasta tegu 2016” laureaadist, kellele Eesti pimedate liit annab täna Tallinna Õpetajate Majas üle meene ja tänukirja.

Nimelt tunnustab pimedate liit juba viiendat aastat neid inimesi, asutusi ja organisatsioone, kes on aidanud parandada nägemispuudega inimeste elukvaliteeti. Ellen Teemus kohandas Aleksandr Stroganovi mononäidendi “Triikija” originaalteksti spetsiaalselt nägemispuudega inimestele ja esitas monotüki meisterlikult Kuressaares puuetega inimeste kojas. Sama tüki n-ö tavaversiooni on Teemus mänginud tänavu ka mitmel pool mujal Saaremaal. “Triikija” esietendus Maire Sillavee lavastatuna ja Ellen Teemuse esituses tänavu märtsis Salmel.

“Ma olin imestunud, ei kujutanud ette, et selle eest tunnustuse saab,” ütles Ellen Teemus Saarte Häälele. Nägemispuudega inimestele on Teemus varemgi ette lugemas käinud – koostöö Saaremaa pimedate ühinguga on kestnud juba aastaid. “Kui neil tekib tunne, et ma võiks nendele midagi ette lugeda, siis nad ikka helistavad mulle,” märkis Teemus.

MTÜ Saaremaa Pimedate Ühing esimees Anneli Lõhmus ütles, et omal ajal otsiti toonasest Saaremaa rahvateatrist inimest, kes võiks ka nägemispuudega inimestele esineda. “Ellen oli lahkelt nõus meile tulema ja nii meie armastus pihta hakkas,” sõnas Lõhmus muigamisi. Publikut on Teemusel tavaliselt paarikümne inimese jagu.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email