Koslepi said mandrimehed (3)

KESKMINE: Võistluspäeva kaalukaimaks saagiks jäi mandrimees Göran Uusi 4,2-kilone haug. ERAKOGU

KESKMINE: Võistluspäeva kaalukaimaks saagiks jäi mandrimees Göran Uusi 4,2-kilone haug.
ERAKOGU

Läinud nädalavahetusel toimunud järjekordne Koslep ehk saarlaste ja mandrimeeste jõukatsumine haugipüügis jättis võidu taas Saaremaale.

Maakonna lõunaranniku vaiksematesse lahesoppidesse siirdus hauge jahtima 45 võistlejat. Koslepi üks korraldajatest Aivar Sõrm tunnistas, et ootused suurtele saakidele väga kõrged polnud, sest pikalt lõõtsunud kirdetorm oli enamiku harjumuspäraseid platse segi pööranud ja kala tuli kohati taga otsida nagu rosinaid saia seest. Püük kestis terve päeva ja oli traditsiooniliselt viimse hetkeni ääretult tasavägine.

Kokku püüti sedakorda 145 vähemalt kilost haugi kogukaaluga 241 kilogrammi, suht samas suurusjärgus saadi ka arvesse mitteminevaid vähemaid isendeid. Hea tavana toodi saagist kaldale vaid murdosa, ülejäänud lasti oma harjumuspärasesse elukeskkonda tagasi.

Väga suuri isendeid võistluspäeval kätte ei saadud, suurimaks jäi mandrimees Göran Uusi 4,2-kilone haug. Küll aga õnnestus teisel mandrimehel Egon Meerul järgmise päeva n-ö järelpeo käigus linna alt kätte saada 8,5-kilone isend. Jäänuks purakas landi otsa päev varem, olnuks Aivar Sõrme sõnul tegu Koslepi uue rekordiga, nüüd aga läks ta kirja lihtsalt mehe isikliku margina.

Kokkuvõttes püüdsid kalu arvuliselt rohkem saarlased, mandrimeeste kalad kippusid aga jämedamad olema. Individuaalarvestuses oli parim saarlane Meelis Juhkam 16 kalaga, edestades ülinapilt järgnenud mandrimeest Andres Liivi (14 kala). Ka kolmas koht läks sedakorda suurele maale Alo Ehasoole, kes püüdis 12 haugi.

Täppisrehkenduste järel selgus, et sedakorda jäid napilt jälle peale saarlased tulemusega 52 : 48. Koslepi üldskoor 19. ürituse järel on seega 12 : 7 saarlaste kasuks. Järgmine mõõduvõtt toimub kevadel, siis juba kahepäevasena.

 

Print Friendly, PDF & Email