Au meie oma eliitkoolile!

“Minu silmis on Salme kool eliitkool, kus haridust saab tasuta,” kirjutab Torgu vallas elav Luule Aadussoo.

Vaatasin laupäeva õhtul suure huviga televiisorit, kus kanti üle Jõhvi kontserdimajas toimunud auhinnagalat “Eestimaa õpib ja tänab”.

Suur oli mu üllatus, kui lavale kutsuti Merle Lepik Salme koolist. Tunnen ju Merlet juba tema sünnist saati. Elasime koos tema perega ühes ja samas kortermajas. Minu tütar on Merlega üheealine, kogu lapsepõlve mängisid nad koos ja lõpetasid koos ka Torgu kooli.

Mitte sellest aga ei taha ma kirjutada.

Kõik teavad, et Tallinnas on eliitkoolid ja seal õpivad tuntud inimeste lapsed kalli raha eest. Ma ei oska öelda, kui palju on seal selliseid õpetajaid, nagu Merle, kes pälvis üleriigilise tunnustuse, aasta õpetaja tiitli. Au Salme koolile! Usun, et ma ei eksi, kui ütlen, et Salme kool on eliitkool. Vähemalt minu silmis on ta seda küll.

Mul on hea meel, et järgmisel aastal läheb minu tütrepoeg esimesse klassi Salme koolis. Ma ei väsi kordamast: eliitkoolis, kus haridust saab tasuta.

Merlele aga soovin: ikka samas vaimus edasi!

Print Friendly, PDF & Email