Liis Lulla-Knape ja Kristjan Veermäe annavad Kuressaare Laurentiuse kirikus tasuta kontserdi

2 xX ERAKOGU

2 X ERAKOGU

Kuressaare Laurentiuse kirikus annavad 14. oktoobril kontserdi Kuressaarest maailma läinud flötist Liis Lulla-Knape ja Rakveres pianistiteed alustanud Kristjan Veermäe.

Noorte muusikute esituses kuuleb J. S. Bachi, C. Francki ja H. Elleri kaunist muusikat. J. S. Bachi rikkalikust loomingust kõlab seekordsel kontserdil flöödisonaat g-moll, mis on suursugune kõrgbaroki muusikanäide. C. Francki sonaat A-duur on kirjutatud 1886. aastal ja pühendatud kuulsale viiuldajale Eugène Ysayele. See sonaat on üks meelisteoseid paljude viiuli- ja flöödimängijate repertuaaris. Heino Elleri palad “Orus”, “Jõel” ja “Aasal” on armastatud Eestimaa looduspildid flöödile ja klaverile.

Liis Lulla-Knape (s 1987) alustas muusikaõpinguid 1994. aastal Kuressaare muusikakoolis plokkflöödi klassis. Paar aastat hiljem lisandusid ka flöödiõpingud. 2002. aastal jätkas Liis muusikaõpinguid Tallinna muusikakeskkoolis. Pärast keskkooli lõpetamist sooritas ta edukalt sisseastumiseksami Amsterdami konservatooriumi ja alustas bakalaureuse õpinguid, lõpetades      edukalt 2010. aastal. 2012. aastal alustas Liis magistriõpinguid Tilburgi konservatooriumis. Kaks aastat hiljem pälvis Liis Laureate of Music tunnustuse ja omandas muusika magistri kraadi. Liis on esinenud edukalt mitmetes riikides ja konkurssidel.

Kristjan Veermäe (s 1990) alustas muusikuteed Rakvere muusikakoolis. Pärast Tallinna Rahvusvahelise Noore Muusiku konkurssi finaali pääsemist 2004. aastal läks ta edasi õppima Tallinna muusikakeskkooli. Praegu omandab ta magistrikraadi Eesti muusika- ja teatriakadeemias. Kristjan on osalenud konkurssidel Eestis, Lätis, Leedus ja Austrias. Ta on muusikuna mitmekülgne, olles õppinud lisaks klaverile ka klavessiini, orelit ja dirigeerimist.

Flöödimuusikat kuuleme Kuressaares nüüd harva. Kasutagem siis nüüd võimalust ja mingem kuulama ja nautima! Kontsert on tasuta.

Tiiu Maripuu, Kuressaare muusikakooli õpetaja

 

Print Friendly, PDF & Email