UUS: Eesti sai endale Saaremaa juurtega naispresidendi (1)

Riigikogus täna presidendiks valitud Kersti Kaljulaidi juured on Lümandas ning tänaseni Leedris elavad sugulased tundsid eile uhkust ja heameelt.

Nädala pärast ametlikult presidendiametisse astuva Kersti Kaljulaidi vanaisa Theodor Kaljulaid lahkus küll Lümanda kandist Pälli külast enne Teist maailmasõda, kuid ajas ka mandril agaralt Saaremaa asja. Nimelt oli ta ühenduse Saartelaste Koondis Tallinnas juht. Tegu oli siis tänapäevase Tallinna saarlaste ühenduse eelkäijaga.

Saarte Hääl leidis Kersti Kaljulaidi juured üles ka Leedri külast. “Hea rõõmus meel on ikka. Ehk kunagi, kui asi juba laabub veidi, tuleb Saaremaale ka, Ilves käis küll siin Leedri külas kiviaeda ladumas, nüüd on seal vastav kiri ka juures,” avaldas lootust Väino Kaljulaid, kelle isa ja tulevase presidendi vanaisa Theodor olid vennad.

Loe pikemalt teisipäevasest Saarte Häälest.

vaino-kaljulaid

LEEMU VÄINTS: Väino Kaljulaid pole oma sugulust presidendiga eriti reklaaminud. “Ei tahtnud reklaami teha,” sõnas ta. Foto Maanus Masing

Print Friendly, PDF & Email