Saaremaa rallil stardib hooaja suurim arv ekipaaže

Järgmisel nädalavahetusel, 7.–8. oktoobril sõidetakse Lääne- ja Kesk-Saaremaa teedel Eesti autoralli meistrivõistluste viimane ja FIA Balti ralli karikavõistluste neljas etapp Silveston Saaremaa ralli.

Järjekorras 49. Saaremaa ralli toob starti hooaja suurimat võistlejate arvu tähistades 137 võistluspaari. Arvestades, et laevaliiklusse puutuvalt on õhus olnud mõistetavad murenoodid ka ralli korraldajatelt, võib osalejate arvuga rahule jääda.

Stardirivi avavad EMV1 ehk absoluutklassis üle tüki aja taas Ford Fiesta R5-ga võistlevad saarlased Timmu Kõrge ja kaardilugeja Kaido Kaubi. Üldse näeb tänavu Saaremaal kihutamas nelja R5-võistlusautot, mis lisab pealtvaatajatele kindlasti rohkelt põnevust, sest n-ö musta hobusena hakkab esimestele meestele konkuretsi pakkuma esmakordselt R5-ga võistlev Miko-Ove Niinemäe.

Saarlasi on stardis loomulikult veel. Klassis EMV3 on starti tulemas Kenneth Sepp – Tanel Kasesalu (Ford Fiesta R2), Rasmus Uustulnd – Kuldar Sikk (Ford Fiesta R2), Ken Torn -Riivo Mesila (Ford Fiesta R2).

Klassis EMV4 saab kaasa elada Rando Turjale ja Ain Sepale (Lada VFTS), Karl Jalakale ja Rando Targale (BMW Compact), Raigo Reimalile ja Magnus Lepale (VW Golf), Erkko Eastile ja Margus Brantile (Honda Civic TYPE-R) ning Gert Virvesele ja Mihkel Raudsepale (Opel Astra).

Klassis EMV5 on võistlemas Janar Tänak ja Janno Õunpuu (Lada S1600), Kermo Laus ja Kauri Pannas (Nissan Sunny), Tauri Pihlas ja Ott Kiil (Toyota Starlet) ning Lauri Peegel ja Andres Tammel (Honda Civic).

Klassis EMV6 on rajale tulemas aga Lembit Soe ja Ahto Pihlas (Toyota Starlet) ning Ago Ahu ja Kalle Ahu (BMW M3). Klassis EMV 7 Subaru Imprezal sõitva Henri Franke kaardilugeja on Alain Sivous.

Saaremaa ralli start antakse Kuressaare keskväljakul. Esimesel päeval sõidetakse kolm katset, sealhulgas linnakatse.

Laupäeval sõidetakse Silveston Saaremaa rallil aga seitse kiiruskatset. Teiste hulgas tänavuse ralli punktikatse SS9 Cramo. Kokku läbitakse kahe päeva jooksul 120,30 katsekilomeetrit.

Ralliraadio on aga traditsiooniliselt ikka raadio Kadi, mis levib sagedusel 90,5 MHz.

Print Friendly, PDF & Email