Ettevõtlusnädal aitab suurelt mõelda

3.–7. oktoobrini toimub üle-eestiline ettevõtlusnädal, mille moto on “Mõtle Suurelt!” Sel puhul toimub Saaremaal seminare, rännakuid, aga ka ettevõtluskonverents, kus antakse välja kohalikud ettevõtlusauhinnad, ja eraldi ettevõtluspäev.

Ettevõtlusnädala pikaajaline eesmärk on Saaremaa arenduskeskuse ettevõtluskonsultandi Tiia Naageli sõnul arendada inimestes ettevõtlikku eluhoiakut ja soosivat suhtumist ettevõtlusesse ning innustada nii kasvupotentsiaaliga kui ka alustavaid ettevõtjaid astuma järgmisi samme.

Mis loom see ettevõtja on?

Ettevõtlusnädala üritustele on oodatud kõik, alates õpilastest kuni juba tegutsevate ettevõtjateni. “Ettevõtlusnädalal on võimalus valida kogu nädala kestvast tihedast ja põnevast kavast välja enim huvitavad teemad,” kinnitas Naagel.

Esmaspäeval toimub näiteks loomemajanduse seminar, kus peaesineja on Aleksei Turovski. Samuti alustab ettevõtlusnädala üritustega Salme põhikool, kus lapsevanemad käivad iga päev oma ametit tutvustamas või oma tegemistest rääkimas.

Nädala jooksul valmib makett “Salme 2025”, mille tarvis iga klass valmistab ettevõtte, mis võiks tulevikus nende kodukoha jätkusuutlikkuse tagada.

Teisipäeval toimub aga turismiasjaliste rännak Saare- ja Muhumaal ning töötukassa Saaremaa osakond korraldab noortele töötoa “Mis loom see ettevõtja on?”.

Konverents ja tunnustused

Kolmapäeval algab rännak noortele: “Ajugümnastika ehk loov/elamus ettevõtlusbuss noortele!” Külastatakse põnevaid ettevõtteid Saaremaalt Läänemaani. Samal päeval toimub ka turismiettevõtjate päev “Puhka Eestis” koolitusega ja turismikonverents “Saare maakonna turism 2017–2020” .

Neljapäeval saab teoks ettevõtluskonverents, kus muu hulgas kuulutatakse ka välja tänavused ettevõtlusauhinnad, ettevõtjaid tunnustavad Saaremaa ettevõtjate liit ja Saaremaa arenduskeskus. Lisaks tutvustatakse konverentsil põnevat ettevõtja edulugu.

Pärast konverentsi on saare naistel võimalus kohtuda ettevõtlike saare naiste klubiõhtul Reet Roosiga, kes räägib oma ettevõtlusteekonnast, seatud ja saavutatud sihtidest ning kindlasti vastab kõigile küsimustele.

Saaremaa Rajaleidja keskuses saavad ettevõtlikud noored teada, kas neis voolab ettevõtja veri. Reede on aga ettevõtluspäev, kus esinevad erinevad ettevõtjad ning lühiülevaate Saare maakonna majandusest annab Piret Pihel Saaremaa arenduskeskusest.

Ettevõtlusnädala üritustele saab registreerida: www.eas.ee/ettevotlusnadal.

 

Print Friendly, PDF & Email