VASTUKAJA: “President armastagu oma rahvast” (7)

SH, 13.09

Miks tema naine ei peaks tahtma punaseid saapaid?

Minu sümpaatia on algusest peale kuulunud Allar Jõksile. Noor mees, endine õiguskantsler, tunneb seadusi, ei ole ennast kompromiteerinud. Igati sobiv presidendikandidaat! Aga rahvas presidenti ei vali.

13. septembri Saarte Hääles heidetakse Siim Kallasele ette, et raha on tal rohkesti, ei tea ta leiva ega piima hinda, ostab Soome kaupa.

Nüüd on kõik poed välismaist kaupa täis, osta, mida tahad. On väga palju mehi, kes ei tea, kui palju miski maksab. Ja kas peabki teadma? Ehk piisab sellestki, kui abikaasa teab.

Ingrid Holm kirjutab kunagi 500 krooni maksnud punastest säärsaabastest. Kahtlemata väärinuksid kõik naised 500-krooniseid saapaid! Siim Kallas ei ole aga kedagi kastidesse jaotanud. Kas see oli Siim Kallase süü, et suurema osa eestlaste palk oli vähem kui 500 krooni? Kas oli tema võimuses tõsta eestlaste palka, jagada kõigile naistele kalleid saapaid?

Alati on olnud nii, et üks inimene on võimekam kui teine. Miks siis oma võimeid mitte kasutada! Siim Kallas lõpetas 1972. aastal Tartu ülikooli cum laude rahanduse ja krediidi alal. Ta töötas ajalehe Rahva Hääl peatoimetaja asetäitjana, oli aastaid “Mnemoturniiri” toimetaja ja saatejuht, sai perestroika ajal tuntuks IME idee ühe autorina. 1991–1995 oli ta Eesti Panga president. Temale esitati ka süüdistus investeeringu ebaõnnestumises, kohus mõistis ta õigeks. Kallas on olnud välis-, rahandus- ja peaminister. 2004. aastal sai Euroopa Parlamenti ja Euroopa Komisjoni volinikuks ja üheks neljast asepresidendist.

Kui palju on nii võimekaid inimesi? Kui ei ole sellist haridust ega haritust, kui ei ole töötanud sellistel ametikohtadel, siis ilmselt ei maksta ka sellist palka!

Olen tavaline Eesti riigi kodanik. Olen töötanud kaks nädalat Soomes. Sellest kahe nädala palgast piisas, et osta Janita saapad. Need maksid ümber arvestatult 1200 krooni. Mitte 500.

Kui Eesti presidendiks sobib kõige paremini see, kes kõlistab riiuli varjus vaikselt sente, siis tuleks presidendiks valida töötu, kodutu või
asotsiaal. Kas eestlase toit ongi teine eestlane?

Kuressaarlane (nimi on toimetusele teada)

 

Print Friendly, PDF & Email