TS Laevad ei selgita kütusehanke tagamaid

TS Laevad keeldub sisuliselt selgitamast, miks jäeti kütuseostu konkursilt kõrvale mitu Eesti kõige suuremat kütusemüüjat, kirjutab Ärileht. Kütusekonkursi võitis teadupoolest Alexela.

Üle 300 miljoni eurose käibega Orlen Eestit ja 100 miljoni eurose käibega Mark Oili konkursil osalema ei kutsutud, sest TS Laevade juhatuse esimees Kaido Padar ei olnud neist ettevõtetest oma sõnul midagi kuulnud. Firma juhatuse teine liige Mart Loik on toonud põhjuseks, et kahelt eemalejäetud firmalt ei ole võimalik laevade punkerdamise teenust saada. TS Laevad ise logistikaga tegeleda ei soovi.

Samas selgitas Ärileht välja, et Loik jättis enda teada kütuseostu tingimustes olnud klausli, et sisuliselt võiks parvlaevu tankida ka kaile pargitud kütuseautost.

Väinamere sadamates on laevu aastakümneid kaile sõitvatest autodest tangitud. Sellist tankimisteenust suudavad pakkuda kõik arvestatavad kütusemüüjad, kirjutab Ärileht.

Mõlemad eemalejäetud firmad on kinnitanud, et kui neile ettevõtetele oleks osalemiskutse saadetud, oleksid nad pakkumuse tegemisele mõelnud.

Mark Oili omanik Jaan Soomets ütles Ärilehele, et on veider väita, justkui ei oleks nemad, Orlen või keegi teine suurtest kütusemüüjatest võimelised siinseid parvlaevu tankima.

Pakkumuse tegemisest loobusid ka Olerex, Neste ja Stat-oil. Jetoil sai hinnapäringu alles siis, kui pakkumise tähtaeg oli ammugi möödas. TS Laevade tehniline töötaja oli unustanud Jetoilile konkursitingimused õigel ajal saata.

Ärileht küsis ka TS Laevade juhtkonnalt selgitavaid küsimusi, kuid sai vaid üldsõnalise vastuse.

“Meile on oluline töörahu säilitamine ja oleme teile kõik oma selgitused andnud. Konkursi detaile me ajakirjanduse vahendusel ei kommenteeri. TS Laevade juhtimist ja majandustegevust kontrollitakse väga regulaarselt ja põhjalikult. Tarnija valiku kriteeriumiteks olid parim hind, kvaliteet, ettevõtte usaldusväärsus ja garanteeritud tarnekindlus. Seetõttu olid meie esimeses valikus suuremad ettevõtted, kes opereerivad oma tanklaketiga. Kahjuks mitu väga head ettevõtet loobusid pakkumuse tegemisest,” vahendab Ärileht Mart Loigu sõnu.

 

Print Friendly, PDF & Email