Salme ja Kihelkonna ütlesid osavallale jah (4)

Pea kõik Saaremaa ühendvalla läbirääkimistel osalevad omavalitsused on otsustanud uue valla koosseisus luua osavalla. Eile andsid osavalla loomisele jah-sõna Salme ja Kihelkonna volikogu.

Salme volikogu esimehe Andrus Rauna sõnul olid nad osavalla loomise poolt täitsa ühehäälselt. “Ühel häälel otsustasime luua osavalla, sest miks mitte?” märkis ta. Rauna sõnul annab osavalla olemasolu võimaluse tulevikus kohalikku asja paremini ajada. “Tean, et teised omavalitsused on ka selle poolt olnud.”

Kihelkonna vallavanem Raimu Aardam ütles Saarte Häälele, et Kihelkonna vallal on olnud asjast oma arusaam – kui üldse ühinetakse, siis peab saama kohapeale sellise üksuse, kes hakkab kohalikku elu korraldama. Läbirääkimiste tulemusel on jõutud selleni, et igasse endisesse valda jääb ikkagi suure eelarve osa, mis on selle aasta seisuga kulunud spordi, teede ja kultuuri peale. “Nende üle ei kaubelda, vähemalt mitte lähima nelja aasta jooksul,” lausus Aardam.

 

Print Friendly, PDF & Email