Valijamehed selgusid veel kolmes vallas

Salme, Laimjala ja Valjala vallavolikogu valisid oma esindaja septembri lõpus Eesti Vabariigi presidenti valima hakkavasse kogusse.

Salmelt läheb presidenti valima vallavolikogu esimees Andrus Raun, kes sai volikogus kaheksa häält kaheksast võimalikust. Laimjalast läheb presidenti valima vallavolikogu esimees Aarne Lember. Ka tema oli ainus kandidaat, kes volikogus üles seati.

Valjala vallavolikogu otsustas eile saata vabariigi presidenti valima volikogu esimehe Liilia Eensaare.

Eensaare sõnul valimise juures «paleepöördeid» ja liisuheitmisi ette ei võetud ja otsus oli üksmeelne. Oma eelistust volikogu eile veel ei kujundanud. Kõik riigipea kandidaadid ei ole veel ka selgunud ning Eensaare kinnitusel jõuab volikogu oma eelistuse veel välja öelda.

Seni on presidendi valijamehed välja selgitanud Kuressaare linnavolikogu (Jaanus Tamkivi ja Jaanis Prii), Lääne-Saare (Maidu Varik), Orissaare (Marili Niits), Leisi (Andrus Kandimaa), Pihtla (Tiit Kaasik), Kihelkonna (Karl Teär), Torgu (Mihkel Undrest) ja Ruhnu (Heiki Kukk).

Täna valitakse esindajad valimiskogusse Muhus, Mustjalas ja Pöidel.

Print Friendly, PDF & Email