KG-s mõeldi lõummikuks pastaanida (2)

Kuressaare gümnaasiumi 10. klassi õpilased võtsid õpetaja nõul ette uute sõnade väljamõtlemise ja neile tähenduse andmise.

Saarte Hääl valis välja mõned lustakamad: lõummik – hommiku ja lõuna vaheline söök; mukal – muhk kuklal; pastaanima – pastat tegema; pinksar – pinksimängija; pokemoonia – pokemonihullus; pähmine – päikse ja vihmase ilma vaheldumine; sündaalne – viisakas, korralik, eeskujulik; tikrik – tikripõõsastik; trigeerimine – isiklikul põhjusel ülereageerimine; tormelt – kuri õpetaja; aev – tunni ajast üle läinud aeg; urakueerima –koolipingis turakat mängima; isupus – seisund, kui lähed poodi süüa soetama, aga ei suuda otsustada, mida osta; keerand – korgi ja pudeli vahel olev tihend; murnit – isik, kes niidab muru (nt otsime tööle murnitut); rümmel – räige tümakas; solnull – seisund, kui pole raha; söömakas – söögi vahetund.

Võib tõdeda, et lause “Selles pähmises ilmas olnud solnullis ei jäänud mul isupusega muud üle, kui rümmeli saatel lõummikuks pastaanida.” kõlab päris huvitavalt.

 

Print Friendly, PDF & Email