Kärla põhikooli nuti-reibas koolipäev

NUTIKAD: Astrid Rei, Käthliin Lilleoja ja Darelyan Pähn fotosid jahtimas.  Laidi Lindau

NUTIKAD: Astrid Rei, Käthliin Lilleoja ja Darelyan Pähn fotosid jahtimas.
Laidi Lindau

Kärla põhikooli kooliaasta algas tänavu hoopis teistmoodi. Nimelt toimus 2. septembril tervele kooliperele projektipäev “Reipalt koolipinki ehk Nutikas fotojaht”. See oli hea sujuv algus eelseisvale kooliaastale. Meeskonnad moodustati läbisegi ja eriti hea oli see uutele esimese klassi õpilastele, kes leidsid endale uusi sõpru.

Algklassiõpilastele koostas õpetaja Triinu Järvalt ülesanded nii, et meeskonnad otsisid QR-koodi peidetud pisidetaili põhjal Kärla keskuses üles elemendi, mille detaili oli pildistatud. Rühmade ülesanne oli teha sellest elemendist tahvelarvutiga foto. Ülesannet lahendades õpiti looma pisidetailist tervikpilti, nutitahvli käsitsemist ja meeskonnatööd. Laste nägudest oli näha suurt rõõmu, sest sai jalutada ja muidugi kasutada ka tahvelarvutit.

Järgmised meeskonnad moodustati 5.–9. klasside õpilastest. Kapteniteks olid 9. klassi õpilased, kes kasutasid samuti tahvelarvuteid. Mängu juhendaja oli õpetaja Margit Lindau, kes seletas enne võistkondade liikvele minekut reegleid ja tutvustas teemasid. Põhilise ülesandena tuli õpilastel pildistada erinevaid paiku Kärlal, kus inimestel on võimalik käia tööl või kasutada teenust, mis on mõeldud kodanike hüvanguks.

Kõik grupid tutvustasid erinevaid paiku: kes tegi pilti mälestusmärkidest või -sammastest, kes pildistas ilusaid aedu, kes tegi pilte tootmishoonetest ja tööruumidest. Võistkonnad olid mööda Kärlat laiali kaks tundi.

Pärast söögivahetundi jätkati tööd klassiruumides, kus iga võistkond koostas oma pisikese Kärlat tutvustava flaieri või raamatukese. Koos nendega töötlesime tahvlites pilte ja vormistasime slaide ning hiljem moodustasime pisikese e-raamatukese. Rühmade virtuaalsed tööd said elektroonsele raamaturiiulile pandud, mis on meie kooli kodulehel.

Õpilastele meeldis väga, et uut kooliaastat sai alustada sellise vahva ettevõtmisega. Täname ürituse korraldajaid õpetaja Margit Lindaud, Maret Arget ja Triinu Järvaltit. Soovime oma koolipere poolt kõikidele õpilastele koolirõõmu ja põnevaid elamusi uuel kooliaastal!

Mattias Andreas Kaerma, 9. klass

 

Print Friendly, PDF & Email