Rio järelkajad: Kelle medalid on hinnatumad ja kallimad?

Ginny Thrasher.

Ginny Thrasher

“Kõik medalid on võrdsed, kuid mõned neist on võrdsematest võrdseimad.., st palju kasumlikumad.” Vähemalt nii arvab USA veebiväljaande The Daily Beast korrespondent Gabrielle Glaser.

Olümpiamängudel osalejad võistlevad üksteisega kuulsuse nimel, kuid vaid väike osa neist võib loota ka suurele sissetulekule, on artiklis öeldud. Nii näiteks hinnatakse rekordarvu medaleid võitnud legendaarse Ameerika ujuja Michael Phelpsi varanduse suurust 55 miljonile dollarile. Äsja lõppenud Rio olümpiamängudel oma debüüdi teinud võimleja Simone Biles olevat aga mõnedel andmetel teeninud 2 miljonit dollarit ainuüksi selle eest, et lubas oma fotosid kasutada reklaamplakatitel.

Just võimlemine, ujumine ja kergejõustik on need alad, mis teevad Ameerika Ühendriikides sportlastest supertähed. Millele võivad aga loota teiste spordialade medalistid? Nende osaks jääb vaid peenraha, arvab The Daily Beast’is ilmunud loo autor Gabrielle Glaser.

Tõsi, USA olümpiakomitee maksab medalite eest preemiat, mis on kõigil aladel sama suur – tänavu oli see 25 000 dollarit kuldmedali, 15 000 hõbeda ja 10 000 pronksi eest. Sellega aga demokraatia ka lõpeb. “Aserbaidžaan maksis kulla eest 510 000, Itaalia 180 000, Prantsusmaa 135 000 dollarit,” toob Glaser kohe võrdluseks.

Rio mängudel tõi USA-le esimese kuldmedali laskesportlane Ginny Thrasher. Ameerikas on see ala vähetuntud, mistõttu on vähetõenäoline, et sportlasel õnnestub see medal n-ö rahaks konverteerida.

Täispikk lugu ilmus laupäevases Saarte Hääles.

Print Friendly, PDF & Email