Riigikogu esimeses voorus jäi president valimata

Riigikogu esimeses hääletusvoorus jäi esmaspäeval president valimata, kuna ei Eiki Nestor, Allar Jõks ega Mailis Reps saanud kokku vajalikku 68 häält.

Allar Jõks kogus 25 häält ehk nelja võrra rohkem, kui oli toetajaid tema kandidatuuri ülesseadmisel. Sealjuures sai Jõks sedelite korduslugemisel ühe hääle juurde. Nestor kogus 40 häält ehk kolme võrra vähem, kui oli tema kandidatuuri ülesseadmisel. Reps kogus 26 häält ehk ühe võrra vähem, kui oli tema kandidatuuri ülesseadmisel.

Sedeleid, millel ei olnud täidetud ühtegi lahtrit, oli kaheksa. Istungi alguses toimunud kohaloleku kontrollil selgus, et presidenti oli valimas 99 riigikogu liiget ja puudus kaks. Kuna ükski kandidaat ei saanud nõutavat häälteenamust ehk 68 saadiku toetust, toimub täna kell 12 teine hääletusvoor. Kui president ka teises voorus valimata jääb, toimub samal päeval kell 16 kolmas voor, kuhu pääsevad kaks teises voorus enim hääli saanud kandidaati.

 

Print Friendly, PDF & Email