Muinastulede ööl süttivad Saaremaa rannikul lõkked

Eeloleval laupäeval on taas muinastulede öö, mil mere ääres, aga miks mitte ka mujal veekogude ääres lõkked süüdatakse.

Muinastulede öö kodulehe kaardirakenduse andmeil oli eilse seisuga ametlikult kaardile märgitud 12 muinastuld. Seda terves Saare maakonnas, 11 neist Saaremaal ja üks Muhus. Tegelikult võib ja ilmselt lisandubki muinastulesid veel hulgi.

Juba ametlikult maha märgitud muinastuledest on Saare maakonnas võimalik lõkketuld nautida Salme jõesadama muulil, Abruka sadamas, Mändjala kämpingu rannas, Kuressaare Raiekivi säärel, Kungla sadamas ja Laevninas, Koguva sadamas, Panga pangal, Luhtse rannal Küdema lahe kaldal, samuti Ranna Villa rannas, Kõruse vanas lautritesadamas ja Lõmala sadama külastuskeskuses. Igal pool on suuremal või vähemal määral kavas ka lõkkekõrvast meelelahutust.

Muinastulede öö traditsioon sai tegelikult alguse rohkem kui 20 aastat tagasi. 2009. aastal muutus see üle-eestiliseks, kui sai loodud veebileht Muinastuled.ee ja vabatahtlikud asusid meedias üritust tutvustama ja inimesi mere äärde kutsuma.

 

Print Friendly, PDF & Email