Sakla seakatku põhjused on selgumas (2)

Seakatku Sakla sigalasse levimise põhjuseid välja selgitama tulnud Eesti maaülikooli teadlased on oma töö lõpetanud ning edastavad saadud tulemused veel täna veterinaar- ja toiduametile.

“Praegu töötame esialgse hinnangu kallal ja tänase päeva jooksu anname oma töö kokkuvõtte üle,” ütles maaülikooli veterinaarepidemioloogia professor Arvo Viltrop. Teadlane ei välistanud võimalust, et eilse päeva uurimistöö tulemusel sündinud versioon ei pruugi olla lõplik tõde, mis ei pruugigi lõpuni ilmsiks tulla.

Valjala Söödatehase seafarmide juhataja Margus Õunpuu ütles, et ka temal puudub teadlaste uurimistöö järelduste kohta info. “Niipalju võin öelda, et tema (Arvo Viltrop – toim) nägemust mööda on kõik bioohutuse nõuded täidetud ja rohkemgi veel,” sõnas Õunpuu.

Teadlaste töö kokkuvõtte teeb teatavaks veterinaar- ja toiduamet oma pressiteates lähipäeval.

Print Friendly, PDF & Email