REPLIIK: Kiru iseennast! (2)

Inimesed teevad tänapäeval sageli ühe põhimõttelise vea – nad ei võrdle oma elujärge mitte sellega, kuidas nende esivanemad sada aastat tagasi elasid, vaid võrdlevad ennast naabrite või, veel hullem, palgaliste poliitikutega. Ja siis kiruvad, et elu on halb.

Aga vaat sellest ma aru ei saa, et kui sul ei lähe hästi, miks sa siis enda süüdistamise asemel riiki kirud? Kui minu äri läheks pankrotti ja ma ei suudaks mitte midagi muud ise välja mõelda, millega end ära elatada, siis kirun ma iseennast, et nii saamatu olen!

Kust pagan küll tuleb see mentaliteet, et keegi teine peab töökoha kandikul kätte tooma? Kusjuures seesama jõukam ja palju kadestatud naabrimees on ju tavaliselt see, kes selle töökoha siis looma peab. Veider maailm ja veidrad inimesed selle sees.

Maire Forseli postitus Facebookis

 

Print Friendly, PDF & Email