Politseinikud võtavad mõõtu

SAARE TIIM: Saaremaad esindavad võistlustel arestimaja vanem Rein Rand, piirivalvur Riho Õun, politseijaoskonna juht Rainer Antsaar ja välijuht Erki Välinurm. ERAKOGU

SAARE TIIM: Saaremaad esindavad võistlustel arestimaja vanem Rein Rand, piirivalvur Riho Õun, politseijaoskonna juht Rainer Antsaar ja välijuht Erki Välinurm.
ERAKOGU

Eile kogunes Pärnumaale politsei- ja piirivalveameti 33 võistkonda, et võistelda kahe päeva jooksul kutsemeisterlikkuses.

Politseinike ja abipolitseinike hulgast selgitatakse välja parimatest parimad meeskonnad nii oskuste kui ka teadmiste poolest. Lisaks eestlastele võtavad üritusest osa Läti, Leedu, Soome võistkonnad, aga ka partnerasutuste meeskonnad Eesti sisekaitseakadeemiast ning maksu- ja tolliametist.

Esimesel võistluspäeval pannakse proovile teadmised ja oskused isikutuvastamises, seaduste tundmises, vigursõidus ja tulirelva kasutamises. Teise päeva jääb merepääste juhtumi lahendamine, harjutatakse avaliku suhtlemise oskust ning astutakse lausa kaamera ette. Lisaks tuleb lahendada politseiametniku töö juurde käiv tüüpiline olukord, kus inimesed vajavad politsei abi.

Kahepäevase ürituse lõpetab kombineeritud teatevõistlus, kus ülesannete lahendamisel võetakse arvesse ka politseinikele kehtivaid ootusi – suhtlemisoskus, hoolimine ja oskus märgata ja aidata abivajajat.

Kohtunikud, kelleks on oma ala spetsialistid, hindavad lisaks teadmistele ka oskust olukordi inimlikult lahendada.

 

Print Friendly, PDF & Email