Sõit mälestuspäevale jäi hilinemise tõttu katki

Eile hommikul Pilistverre kommunismi ja natsismi ohvrite mälestuspäeva tähistamisele sõita kavatsenud inimesed jäid Kuivastus napilt laevast maha.

Tosina reisijaga buss jõudis Kuivastu sadamasse selleks hetkeks, kui kell 7.40 väljuva laeva ramp juba üles tõsteti ja laev liikuma hakkas.

“Täpselt 30 sekundit jäime hiljaks,” rääkis üks reisija Saarte Häälele. “Meie buss pidi Kuressaarest väljuma kell 6.10, aga väljus kell 6.22. Ei olnud mõeldavgi, et 58 minutiga oleksime jõudnud läbi Orissaare Kuivastusse, arvestades seda, et sõita tuli Pihtla kaudu.”

“See, et me õigeks ajaks ei jõudnud, oli juhuste kokkulangemine ja meie oma hooletus,” tõdes Saare maakonna Memento ühenduse esimees Rein Väli. “Kuna kahe inimese järel tuli oodata, jäime kümme minutit hiljaks ja seetõttu praamilt maha.”

Väli ise läks bussi peale Muhust. “Küsisin bussijuhilt, kas me ikka jõuame õigeks ajaks sadamasse,” lausus Väli. “Tema ütles, et proovime.”

Väli sõnul polnud enam mõtet järgmise laevaga mandrile sõita. “Oleksime jäänud juba poolteist tundi hiljaks – selleks ajaks olnuks tseremoonia põhiosa läbi,” märkis ta.

Rein Väli lisas, et sellest, et sõit Eesti Memento liidu ja EELK Pilistvere Andrease koguduse korraldatud üritusele katki jäi, on muidugi kahju. Mälestuspäev ei jäänud aga siiski tähistamata. “Pärja, mis oli mõeldud Pilistverre viimiseks, viisime Kudjape kalmistule,” ütles Väli.

 

Print Friendly, PDF & Email