Saaremaiseid tooteid viidi kaasa Soome, Itaaliasse ja Hiinasse

MÜÜS HÄSTI: Erika Salajõe väikese kliendihuvi üle ei kurtnud. ANDRES SEPP

MÜÜS HÄSTI: Erika Salajõe väikese kliendihuvi üle ei kurtnud.
ANDRES SEPP

Viiendat suve toimub üritustesari “Ava lava, Tallinn!”, mille raames avab Raekoja plats oma lava Eesti eri paigust tulnud käsitöölistele. Läinud nädalalõpp oli Lääne-Eesti, sh saarlaste päralt.

Saare Vildi eestvedaja Mareli Rannapi sõnul oli saarlasi kohal korralik hulk. Oma toodangu olid Raekoja platsil müügiks välja seadnud Riine Sooäär, Erika Salajõe, Paul Tohv, Aili Peel, Laura Lepper, Heleri Põld ja loomulikult ka Mareli ise. Rannap nentis, et kõikidel Raekoja platsil toimuvatel laatadel on ostjateks ikka välismaalased. “Eestlased ostavad käsitööd vaid enne jõule ehk siis mardilaadal ja jõululaatadel,” märkis Rannap.

Tema sõnul suvel eestlased Raekoja platsile praktiliselt jalga ei tõsta. Isegi vaatamata sellele, et “Ava lava” ongi mõeldud pealinnas elavatele inimestele, kellele maakondades elavad käsitöölised ja toidutootjad oma kaupa reklaamivad ja müüvad ning erinevad kollektiivid oma tantse ja laule esitavad. “Aga kahjuks on kuulajad-vaatajad-ostjad ikka välismaalased,” nentis ta.

Saare Vildil läks tema kinnitusel laadal hästi. “Ilm oli kena, rahvast ja ostmist palju,” märkis Rannap.

Looduskosmeetika tootja Salajõe OÜ omanik Erika Salajõe sattus laadale Loomesuvila suvitaja Riine Sooääre kaudu. “Riine ise on seal korduvalt käinud ja Mareli Rannap algusest saati,” märkis Salajõe.

Müügipind – mille hind tavapäevadel varieerub 85-125 euroni veidi üle meetri pinna eest – on tema sõnutsi nendel päevadel tasuta. “Seega, kui on soovi, tuleb kiirelt reageerida ja registreeruda, sest ega tasuta kohti kaua hoita,” sõnas ta.

Ka Salajõe sõnul olid laadalised peamiselt välismaalased. Palju oli seejuures näha hiinlasi. “Kõige vahvam oli minu jaoks see, et Saaremaa tooteid ostsid oma Tallinna külastuselt kaasa soomlased, itaallased ja isegi hiinlased. Eestlased loomulikult ka.”

Salajõe laual olid lisaks vannisuladele ja kehakoorijatele tootefotod, mille autor on fotograaf Kristi Mägi. “Lauale panin männi-, kadaka- ja kuuseoksi, et kui jään seletamisega hätta, siis on hea võimalus kohe laua peal vastavale oksale viidata. See töötas väga hästi,” märkis ta.

 

Print Friendly, PDF & Email