“Hüpnoos” meelitas teatrisaali 1700 inimest

Kuressaare linnateatri tänavuse suvelavastuse “Hüpnoos” üheteistkümnel etendusel oli vaatajaid kokku 1714. 

2014. aastal käis “Testamenditäitjaid” kolmeteistkümnel etendusel Sadamaaidas vaatamas 2050 inimest. Lavastust mängiti ka 2015. aastal samas kohas neljal korral ja siis kogunes vaatajaid kokku 647.

Möödunud aasta suvelavastuse “Ekke Moor” 12 etendust Sadamaaidas tõi kohale aga 1940 teatrisõpra. Seega arvestades tänavuse suvelavastuse etenduste arvu ja ka asjaolu, et “Testamenditäitjad” on üks Kuressaare linnateatri populaarsemaid lavastusi üldse, on “Hüpnoosi” publikuarvud väga head.

Positiivset vastukaja leidis “Hüpnoos” ka kultuurilehes Sirp, kus teatrikriitik Jaak Allik kirjutas, et lavastaja Peeter Tammearu on dialoogid lihvinud nauditavaks ja leidnud hulganisti mängulusti lisavaid detaile. “Harva õnnestub kirjanikul ja lavastajal lugu üles ehitada nii, et vaatajad on vaheajal valmis omavahel kihla vedama, kuidas sündmustik teises vaatuses jätkub. Tuleb tunnistada, et minuga just nii juhtuski, kuid see ei hoidnud siiski ära vaimu mõningast väsimist näitemängu lõpule lähenedes,” lisas Allik Sirbi loos “Tükike “päris” teatrit Kuressaares”.

Septembris ja oktoobris mängitakse “Hüpnoosi” ka Orissaares, Jõgeval ja Tartus.

Print Friendly, PDF & Email