Puškini järeltulijast sai maailma noorim miljardär

11_Hertsog25-aastasest briti noormehest Hugh Richard Louis Grosvenorist sai pärast isa Gerald Cavendish Grosvenori ootamatut surma 9. augustil VII Westminsteri hertsog. Juba 11. augustil lülitas majandusväljaanne Bloomberg noormehe maailma miljardäride nimekirja.

Bloombergi hinnangul küündib noore pärija varandus 12,3 miljardi dollarini. Sellega on ta maailma 400 rikkama inimese nimekirjas kõige noorem.

Ajakirjanduses ilmunud teadete järgi on Grosvenorite varandus sedavõrd suur, et juba 1933. aastal võttis Briti parlament vastu eriseaduse – Grosvenor Estate Act. Selle seaduse järgi pärandatakse varandus edasi eranditult meesliinis. Seetõttu läkski see nüüd Hugh Grosvenorile ja mitte tema emale hertsoginna Natalia Grosvenorile. Pärijate ringist jäid välja ka noormehe kolm õde – leedid Tamara, Edwina ja Viola Grosvenor.

1677. aastal abiellus Sir Thomas Grosvenor rikka pärijannaga, 12-aastase Mary Daviesiga. Tänu abielule sai Sir Thomasest suurmaaomanik. Tema valdusesse läks 500 aakrit (umbes 202 ha) maad karjamaade, puuviljaaedade, metsade ja soodega. Eriti soodne oli aga maa asukoht – see jäi Londonist lääne poole ja asus pealinna vahetus naabruses, kirjutab Briti majandusleht The Financial Times.

Sama väljaanne toonitab veel, et suurem osa nendest maadest kuulub perekonnale ka praegu. Erinevus on vaid selles, et nüüd asuvad seal Londoni ja kogu maailma jõukamad kvartalid Belgravia ja Mayfair. Tänapäeval on perekonnal maavaldused veel Inglismaal, Walesis, Šotimaal ja Hispaanias.

Äsja suure varanduse pärinud Hugh Grosvenori isa, 6. Westminsteri hertsog abiellus 1978. aastal Natalia Ayesha Phillipsiga, kes on kuulsa vene poeedi Aleksandr Puškini järeltulija.

 

Print Friendly, PDF & Email