Laoküla ja Kaisvere küla kokkutulek

Loküla kokkutulek lõigatud

Laoküla ja Kaisvere küla praegused ja endised elanikud kogunesid 2. juulil Laoküla kiigeplatsile juba traditsiooniks saanud külade kokkutulekule. Külade kokkutuleku traditsioon pärineb 1986. aastast. Naabritena on need kaks küla olnud teineteisele toeks aastakümneid. Külasid on kord lahutatud ja siis taas ühendatud. Küla nimede lahku- ja kokkukirjutamisi on olnud hulgaliselt ning on olnud ka aegu, kui nimetatud külad kaardilt puudusid.

Laoküla ja Kaisvere ajalugu on tänu asukohale ja Aste lennuväljale värvikas. Kahjuks raamatukogudest     informatsiooni nimetatud külade kohta ei leia. Seetõttu on nooremal põlvkonnal suur väljakutse alustada külade ajaloo uurimist.

Kokkutulekust osavõtjad tundsid heameelt, vaadates kiigeplatsil ringijooksvaid lapsi. Üheskoos nenditi, et külades on põlvkonna vahetus tagatud, sest noored on meie tulevik. Pärast ametlikku osa istutati kiigeplatsile põlispuu. Seekord pihlakas.

Seejärel prooviti rammu ja andekust erinevates mängudes. Mängudest võtsid aktiivselt osa nii noored kui ka vanema põlvkonna esindajad. Pärast kosutavat lõunat algas hariv õhtupoolik. Toimus viktoriin. Vesteldi ajaloo teemadel ja tutvustati külade kohta kogutud informatsiooni.

Meeleoluka kontserdi andsid Pärsama kultuurimaja memmede laulu- ja tantsurühm Muigud ja Aste Antsakad.

Pärast lõbusat jalakeerutust hilistel õhtutundidel tänati kokkutulekul osalejaid ning lõpetati igati kordaläinud päev uhke ilutulestikuga.

Kokkutulekut jääb meenutama ühispilt.

Aive Sonets, Laoküla ja Kaisvere küla külavanem

 

Print Friendly, PDF & Email