Sareta sai oma bussid korda (2)

Reisijateveo ettevõte Sareta tegi oma bussid korda ja maanteeametil firmale rohkem pretensioone ei ole.

“Juuli keskel käisime busse kontrollimas ja siis enam probleeme ei olnud,” ütles maanteeameti ühistranspordi osakonna juhtivekspert Mika Männik (pildil) teisipäeval BNS-ile.

Maanteeamet tegi 31. mail koos politseiga Tallinna bussijaamas kaugliinide üle järelevalvet, mille käigus kontrolliti ka AS-i Sareta Iveco bussi. Selgus, et bussi mootorist lekkis õli ja jahutusvedelikku. Juhiiste oli ebakindlalt kinnitatud ja vasaku esimese rehvi serv ülemäära kulunud. Seetõttu suunati sõiduk erakorralisele ülevaatusele.

Liiklusjärelevalve infosüsteemi andmetel kontrolliti 13. jaanuaril Kuressaares Sareta üht teist bussi. Toona avastati, et juht ei kasutanud sõidumeerikut, kuigi oleks pidanud seda tegema. Sama bussi kontrolliti ka möödunud aasta 14. detsembril Tallinna bussijaamas ning avastati, et vasaku esilaterna reflektor ei vastanud nõuetele, sest oli roostes. Lisaks lekkis mootorist õli.

 

Print Friendly, PDF & Email