Lätlane otsib oma jahi vrakki

uudis_jaht_kuvapaukÖöl vastu laupäeva Sõrve ranniku lähedal juhtunud laevaõnnetusest päästetud jahiomanik palub avalikkusel teada anda, kui kaldale triivib tema alusega seotud haakrikku. Alus ise on tõenäoliselt uppunud.

Nimelt murdus ööl vastu laupäeva Stockholmist tulnud jahtlaeval La Rouge, mida juhtis lätlane Arnis Krauklis, rool. Pardal olnud kolm inimest päästeti Läti merepääste poolt, kuid alus ise jäi maha.

Nüüd palub omanik Arnis Krauklis teada anda, kui keegi märkab punase kerega jahi vrakki. Õnnetuspaik oli Loode tuletornist 11 meremiili kaugusel läänes ning puhus edelatuul, mille järgi võib arvata, et kui midagi on triivimas, siis on see jõudnud või teel Sõrve ja Saaremaa läänerannikule.

PPA pressiesindaja Heiko Leesment ütles, et õnnetus juhtus Läti merepääste vastutusalas. Eesti merevalvekeskus jälgis sündmuse lahendamist. Hädakutsung tuli reedel kell 21.55, kell 23.17 olid inimesed päästetud.

Läti rannavalve pressiesindaja Liva Veita kinnitas Saarte Häälele, et merelt tulnud hädakutsungis andis jahi meeskond teada, et neil on tehnilised probleemid, jaht täitub kiiresti veega ja nad on uppumas. Päästeoperatsiooni kaasati nii mereväe- kui ka tsiviillaevad ja helikopterid. Veita sõnul olid ilmatingimused kehvad, kuna puhus tugev tuul ning lainekõrgus oli kaks ja pool meetrit.

Kell 1.15 kadus jaht radariekraanilt. Heiko Leesment ütles, et spetsialistide sõnul tähendab see tõenäoliselt jahi uppumist. Meri on selles kohas 50 meetrit sügav.

 

Print Friendly, PDF & Email