Kuressaare kinnisvaraturul sõlmiti vaid 16 tehingut

Juulikuu kinnisvaraturg oli Uus Maa kinnisvarabüroo andmeil just selline, nagu suvine puhkusteaegne kinnisvaraturg ikka. Rahulik, kuid mitte loid.

Samas annavad juulikuise kinnisvaraülevaate kohaselt tehingustatistikas ikka tooni uus­arenduste korterid Eesti suuremates linnades, sest ka suviti käiakse notaribüroodes asjaõiguslepinguid vormistamas ja uusi eluasemeid arendajatelt ostjatele üle andmas.

Kuressaare kinnisvaraturg oli juulis tavapärasest vaiksem. Maa-ameti andmetel toimus siin läinud kuul vaid 16 ostu-müügitehingut. Juunis oli vastav arv 23 ja mullu juulis oli tehinguid ühe võrra enam – 17.

Kortereid müüdi eelmise kuu jooksul Kuressaares kokku 11 (juunis 17), ruutmeetri mediaanhinnaks kujunes 664 eurot. Võrreldes juunikuuga langes hinnatase 7,8%, samas kui aastaga see siiski kasvas 6,8%. Eramuid müüdi juulis vaid üks (juunis kolm) ja hoonestamata elamumaid kaks (juunis üks).

Maa-ameti andmetel toimus juulis üle Eesti 3743 kinnisvara ostu-müügitehingut, mis on juunist 8,3% vähem. Mulluse juuliga võrreldes langes tehinguaktiivsus 8,4%.

 

Print Friendly, PDF & Email