Vapilaev Admiral Cowan avas Kuressaare merepäevad

Mereväe lipulaev Admiral Cowan Roomassaares. MAANUS MASING

Mereväe lipulaev Admiral Cowan Roomassaares.
MAANUS MASING

Kuressaare 20. merepäevad algasid mereväe lipulaeva Admiral Cowan traditsiooniks kujunenud tervitustseremooniaga Roomassaare sadama transpordikail.

Kuressaare vapilaeva saabumist merepäevadele tulid saaremaiselt karge meretuule kätte tervitama nii linnavalitsus, linnakodanikud kui ka puhkpilliorkester.

Pidulikule sündmusele kohase sõnavõtuga esinesid Kuressaare abilinnapea Mart Mäeker ja miinijahtija komandör kaptenmajor Tanel Leetna. Mehise käepigistuse saatel andis abilinnapea Leetnale üle merepäevade lipu ja soovis laevameeskonnale edu.

“Sellest külastusest on meeskonna jaoks kujunenud aasta tähtsündmus,” märkis Leetna ja rääkis, et möödunud aasta on olnud töörohke. Nimelt viibiti viis kuud NATO kiirreageerimisüksuse koosseisus, lisaks osaleti mitmetel rahvusvahelistel ja Eesti-sisestel õppustel ja operatsioonidel. Tänavuse aasta algus on olnud siiski pingevabam: meeskonnaliikmetel on olnud võimalus saada väljateenitud puhkust. Järgmise aasta teises pooles liitutakse aga taas NATO alalise miinitõrjegrupiga.

Admiral Cowani seekordne külaskäik Kuressaarde erineb eelmistest, kuna meeskonna tegevusse on kaasatud Tallinna ja Viru maleva noorkotkad. Nii ülesõidul Kuressaarde, Roomassaare sadamas viibimise vältel kui ka tagasisõidul pealinna annab meeskond noorkotkastele erialast väljaõpet. Leetna avaldas lootust, et õpitud kogemused lihtsustavad tulevikus noormeeste elukutsevalikut.

1989. aastal Suurbritannias ehitatud miinijahtija on külastajatele avatud täna ja homme kell 12–16.

Print Friendly, PDF & Email