Laadla leivapäeval hinnati maitsvaimaks heeringaleib

ÕNNELIK PAGAR: Lõu küla Lepiku talu perenaine Merike Sepp võitis kümnendal Laadla leivapäeval maitsvaima koduleiva küpsetaja tiitli. Fotol Merike Sepp reporter Aare Lainele intervjuud andmas. ERAKOGU

ÕNNELIK PAGAR: Lõu küla Lepiku talu perenaine Merike Sepp võitis kümnendal Laadla leivapäeval maitsvaima koduleiva küpsetaja tiitli. Fotol Merike Sepp reporter Aare Lainele intervjuud andmas.
ERAKOGU

Laadla 10. leivapäeval hindas žürii kõige maitsvamaks Lõu küla Lepiku talu perenaise Merike Sepa küpsetatud heeringaleiva.

Sepp ütles, et on varemgi oma küpsetisi Laadla leivapäevale toonud, aga seni pole neid nii kõrgelt tunnustatud. Kindlat retsepti Lepiku perenaisel pole. Leivaküpsetamine käib tal rohkem tunde järgi. Seekord mõtles ta esialgu kiluleiba teha, aga kuna kodus juhtus parajasti head soolaheeringat olema, siis otsustas ta viimasel hetkel just heeringat taignasse segada.

Laupäevane leivapäev oli taas rahvarohke nagu kõik eelmisedki. Torgu valla volikogu kultuurikomisjoni esimees Luule Aadussoo hindas leivapäeva, mille peakorraldaja on Jone Koppel, valla üheks populaarsemaks kultuurisündmuseks.

Tänavu olid Laadlas kultuurilist meelelahutust pakkumas rahvatantsijad Viljandist ja Kuressaarest. Menukaid merelaule esitasid muhulased. Trio esines koosseisus Meelis Mereäär, Leena Peegel ja Andres Anton.

Müügilaudade taga pakuti talukaupa, sealhulgas kitsepiima ja koduköögis küpsetatud pontšikuid, keraamikat, puidust valmistatud tarbe- ja iluesemeid, koduveini ja muud huvitavat. Õuemurul võisteldi osavusmängudes.

Kella seitsme paiku õhtul võeti ahjust kuumad leivad, mida said maitsta kõik leivapäevalised.

 

Print Friendly, PDF & Email