Ruhnu saab uue koolimaja (3)

Ruhnu koolimaja küsimus on viimaks saanud lahenduse ning üsna pea hakkavad Ruhnu pastoraadi peahoone renoveerimistööd pihta. Lapsed peaksid oma kooliteed uues koolimajas alustama juba 2017. aasta sügisel.

Vallavanem Jaan Urveti sõnul ei ole leping küll veel sõlmitud, kuid hanke võitis ehitusfirma AS EBC Ehitus madalaima pakkumisega 503 950 eurot koos käibemaksuga (parandatud 11.08.2016 kl 10.16).

Kolm päeva tagasi otsustas vallavalitsus just selle firma kasuks ning tegi otsuste ka teatavaks. Urvet ütles, et kui nüüd kellelgi pretensioone ei ole, sõlmitakse leping kuu lõpus ja tööga alustatakse kõigi eelduste kohaselt septembris.

Vallavanema sõnul on Ruhnu kooli küsimust arutatud ja plaane tehtud juba 25 aastat: “Küll plaaniti suuremaid ja väiksemaid, küll Ruhnu mitte sobilikke, aga see on nüüd pigem õnneks, et ei jõutud muid kaste ehitada.” Ta nentis, et nüüd renoveeritakse koolimajaks muinsuskaitse reegleid järgides 150-aastane hoone, kus lapsed saavad koolipinki istuda järgmise aasta sügisel. Sel õppeaastal on Ruhnu koolis 10 õpilast.

Küsimusele, kuidas koolimaja rajamine nüüd lõpuks siis võimalikuks sai, vastas Jaan Urvet, et see oli üks tema lubadustest, kui ta kaks aastat tagasi ametisse asus.

Veel peab vallavanema sõnul üle vaatama, kuidas olemasoleva rahaga, mille valitsus eraldas juba 2004. aastal, välja tullakse.

Endale ta oma kinnitusel kiidukõnet ei pea ja arvas, et kui keegi seda üldse tegema peaks, siis ehk järeltulevad põlved. Jaan Urvet lisas, et uue koolimaja rajamine on tõepoolest pikale veninud ja nüüd tunneb ta rõõmu, et ajalooline hoone uuendamisele läheb.

 

Print Friendly, PDF & Email