Vilsandil kogunes kriisikomisjon

SAAREL: Vasakult Veiko Viil, Margo Sai, Rainer Antsaar, Maidu Lempu, Margus Lindmäe, Kaido Kaasik, Jaan Leivategija, Neeme Rand. Ees Sulev Kallavus ja Avo Piis. ERAKOGU

SAAREL: Vasakult Veiko Viil, Margo Sai, Rainer Antsaar, Maidu Lempu, Margus Lindmäe, Kaido Kaasik, Jaan Leivategija, Neeme Rand. Ees Sulev Kallavus ja Avo Piisk.
ERAKOGU

Et saada ülevaade väikesaare päästevõimekusest ja leppida kokku tegevuses teisel poolaastal, kogunes eelmise nädala neljapäeval-reedel Vilsandil Saaremaa territoriaalne kriisikomisjon.

Kriisikomisjoni liige, maasekretär Jaan Leivategija ütles, et igal aastal on nad üritanud vähemalt ühe kokkusaamise mõnel väikesaarel korraldada. “Möödunud aastal olime näiteks Abrukal, tänavu koguneme aga Vilsandil,” ütles ta.

“Kriisikomisjoni üks eesmärk on saada ülevaade, milline on ühe või teise väikesaare päästevõimekus, milline on varustatus ja mida oleks hädasti juurde vaja.” Leivategija lisas, et päästevõimekuse ja kriisiga toimetuleku seisukohast vaadatuna peaks Vilsandi saar olema üpriski hästi varustatud.

“Kuid ikkagi on alati parem kõik oma silmaga üle vaadata,” märkis ta. “Põhjus on selles, et kriisikomisjoni lähiaja üks ülesandeid on teha omapoolsed ettepanekud siseturvalisuse toetusprogrammi raha jaotuse kohta.

Kohapeal nähtu alusel on neid ettepanekuid ka kergem kujundada.” Saaremaa territoriaalsesse kriisikomisjoni kuuluvad maavanem, maasekretär, jõustruktuuride – päästeamet, politsei, piirivalve, Kaitseliit jne – kohalikud juhid ja kriisi reguleerimise ekspert.

 

Print Friendly, PDF & Email