Lääne-Saare teine külade päev Leedris (ERR-i VIDEO) (2)

JÄRGMISEL AASTAL KAARMAL? Kuna esimene külade päev toimus Kärla piirkonnas ja teine Lümanda kandis, siis on tõenäoline, et kolmas külade päev toimub endise Kaarma valla territooriumil. MAANUS MASING

JÄRGMISEL AASTAL KAARMAL? Kuna esimene külade päev toimus Kärla piirkonnas ja teine Lümanda kandis, siis on tõenäoline, et kolmas külade päev toimub endise Kaarma valla territooriumil.
MAANUS MASING

Möödunud reedel kogunesid Lümanda lähistel Leedri külas Lääne-Saare valla külade elanikud, et pidada valla II külade päeva.

Valla infotöötaja Merike Lipu ütles, et kohtumine möödus lõbusas ja mõnusas õhkkonnas. “Kuna seekordne külade päev toimus Leedris, siis on ka arusaadav, et kõige aktiivsemalt olid esindatud kunagise Lümanda valla külad,” märkis ta. “Ja eks n-ö koduseinad mõjutanud paljuski ka küladevaheliste spordivõistluste tulemusi.” Lääne-Saare valla seekordsel külade päeval pisteti rinda nii võistkondlikel kui ka individuaalaladel. Võistkondlikest aladest olid kavas näiteks takistusriba läbimine, täpsus- ja korvpallivisked ning pallide transportimine võrkkiiges.

Individuaalaladest aga vankriratta ja rõnga veeretamine ning disc-golf. Lisaks prooviti jõudu mälumängus. Päev lõppes meeleoluka simmaniga. Merike Lipu ütles, et kui punktid kokku löödud, selgus, et võistkondlikus arvestuses vallutasid pjedestaali kõik kolm kohta Lümanda piirkonna külad. Esikohale tuli Karala, teisele külade päeva seekordne võõrustaja Leedri ja kolmandale Atla küla.  Lääne-Saare valla I külade päev toimus möödunud aastal Karujärvel. “Järgmisel aastal toimub kindlasti ka III külade päev, aga kus, see ei ole veel määratud,” ütles valla infotöötaja.

Lääne-Saare vallas on praegu 111 küla. Tõsi, mõnes neist elab vaid paar-kolm inimest. Merike Lipu sõnul osalesid külade päeval peamiselt need külad, kus tegutseb aktiivne ja toimekas külaselts.

Vaata Lääne-Saare küladepäevast ka Aktuaalse Kaamera uudislugu, seda saa teha SIIN!

 

Print Friendly, PDF & Email