Ken Müür tegi meeskonnaga Austraalia jalgpalliajalugu

Austraalias mängiv Ken Müür jõudis oma klubiga Surfers Paradise Apollo SC Austraalia jalgpallikarikavõistlustel 32 parema meeskonna hulka, tehes sellega kohaliku jalgpalli ajalugu, sest 40 aasta jooksul ei ole veel ükski amatöörklubi suutnud nii kaugele jõuda.

“Gold Coast on väga uhke meie üle, kõik räägivad uudistes ja ajalehtedes,” lausus saarlasest väravavaht Ken Müür, lisades, et see on Austraalia tähtsaim karikas, mida üldse võita saab.

Surfers Paradise Apollo SC vastane oli teisest osariigist Canberra Olympic SC, kes mängib liiga kõrgemal ehk National Premier League’is. Canberras mängitud kohtumine oli saarlase meeskonnale keeruline, sest kui kodus on praegu sooja + 25, siis Canberras +6 kraadi.

“Kahjuks kaotasime 0 : 1,” tunnistas Ken Müür. “Üks tobe viga kaitsjatelt ja mäng oli tehtud. Mängisime kui võrdne võrdsega ja oli palju võimalusi mäng enda kasuks pöörata, kuid kahjuks lõppes meie karikateekond selleks aastaks selle mänguga.”

Ken Müüri sõnul suudeti saavutada Austraalia jalgpalli ajaloos midagi, milleni siiani keegi küündinud ei ole. “Klubi, sponsorid ja kogu Gold Coast’i jalgpallipere on meie saavutuse üle väga uhked. Loomulikult on seda ka mängijad, kellele võis see olla elu suurim saavutus nende jalgpallurikarjääris,” tõdes väravavaht.

Amatöörmeeskond Surfers Paradise Apollo SC mängib Gold Coast Premier League’is, mille tase on Ken Müüri hinnangul võrreldav Eesti esiliiga ja kõrgliiga viimaste meeskondadega.

Vahepeal juba mängimisest loobunud Ken Müür kaotas viie kuuga 25 kg ja otsustas veel 41-aastaselt kindad uuesti kätte tõmmata. “Eesmärgiks on lihtsalt nautida veel, mida nautida saan. Nooremaks me enam ei muutu, seega võtan, mis jalgpall iganes veel pakkuda suudab,” lausus ta.

 

Print Friendly, PDF & Email