Karl Patrick Lauk võttis Prantsusmaal teise võidu

Prantsuse amatöörmeeskonna Team Pro Immo Nicolas Roux rattur Karl Patrick Lauk oli kiireim pühapäeval sõidetud 96,6 km pikkusel ühepäevasõidul Grand Prix de Nasbinals, saades kirja oma teise võidu.

Sõidu esimese ringi tõusul tehti väike selektsioon ära ja Lauk läks “jooksikutega” kaasa. Kolmanda ringi tõusu tipus oli viimane kilomeeter lage ja kuna sõideti merepinnast 1200 m kõrgusel, oli tuul tugev ja otse külje pealt. “Seal vajutasin ise klotsi põhja, et gruppi rohkem selekteerida,” selgitas Karl Patrick Lauk.

“Saime mingi grupiga eest ära, aga minu jaoks oli seltskond siiski veel suur ja neljandal ringil kordasin sama. Viiendal ringil sain juba aru, et tegelikult tegin sellega endale liiga, et ise punti selekteerisin.”

Kuuendal ringil ründas kokkuvõttes teise koha saanud Florent Castellarnau juba tõusu alguses ja Lauk tunnistas, et see oli valus ring. Tema sõnul oli viimasele tõusule minnes teada, et on vaja tõus ära kannatada ja pärast lihtsalt mitte kedagi minema lasta. Sellele aitas kaasa üks tema tiimikaaslasi, kes tegi väga head tööd ja aitas Lauku ka finišis. “Finiš oli päris kitsal teel, aga suutsin ikkagi poisid ära karistada,” tunnistas noor saarlane.

“Võidusõidu n-ö mägisuse kohta võin väikese võrdluse tuua, et sõidul tuli 96 km peale sama palju tõusumeetreid, kui oli Itaalias rahvuste karikal, aga seal oli distants poole pikem. Seega polnud sõit profiili poolest teps mitte lihtne,” rääkis Lauk.

Karl Patrick Laugule oli see tänavu teine võit Prantsusmaa amatööride seas – juuli alguses võitis ta tänavasõidu Critérium de Cournon d’Auvergne.

 

Print Friendly, PDF & Email