Külateatrite festivalile sõitis kolm Saaremaa truppi

5.–7. augustini Raplamaal Vana-Vigalas toimuval XVI külateatrite festivalil osalevad Saaremaalt Salme vallateater, Taritu tubateater ja Tornimäe näitering Tungal.

maire sillaveeSalme vallateater mängis eile Tove Appelgreni “Majakavahi tüdrukuid” ja katkendit lavastusest “Sinatraga kuu peale” (Maria Jones). Mõlema lavastaja on Maire Sillavee (fotol).

Täna astub festivalil üles Taritu tubateater lavastusega “Juubel” (Anton Tšehhov), mille lavastas Helle Kesküla. Tornimäe näitering Tungal toob homme Vana-Vigala rahva ette Jaan Tätte draama “Meeletu”, lavastaja Krista Kütt.

Nii “Majakavahi tüdrukud” kui ka “Meeletu” on juba varasemalt tunnustatud lavastused. Lümanda kultuurimajas toimunud Pärnu-, Lääne-, Hiiu- ja Saaremaa 5. Provintsiteatripäevadelt tõi esimene koju grand prix’ ja teine laureaaditiitli.

XVI külateatrite festivali korraldavad Eesti harrastusteatrite liit ja Vana-Vigala rahvamaja. Festivalist võtab osa 25 harrastusteatrit 32 etendusega. Külateatrite festival on üks harrastusteatrite väljunditest, festivali käigus on kohalikul tasandil tegutsevatel truppidel võimalus leida uusi esinemiskohti üle Eesti, võimalus jagada kogemusi teiste truppidega ja omandada uusi teadmisi.

Festivali lavastusi analüüsivad Madis Kolk (Teater.Muusika.Kino peatoimetaja), Rait Avestik (teatrikriitik), Priit Põldma (Eesti harrastusteatrite liidu juhatuse liige) ja Mervi Vaarmann (Raplamaa harrastusteatrite lavastaja).

Möödunud aastal tõid Saaremaa harrastusteatrid külateatrite festivalilt koju viis näitlejapreemiat, ühe lavastuspreemia ja Mari Möldre nimelise rahalise preemia.

Print Friendly, PDF & Email