Keedus filmib viimase novelli Saaremaal

Saaremaa erinevais paigus käivad selle ja järgmise nädala jooksul filmistuudio F-Seitse OÜ mängufilmi “Mehetapja. Süütu. Vari” võtted.

Kolmest novellist koosneva draama esimesed kaks osa võeti mandril üles 2013. aasta sügisel ja 2014. aasta kevadel. Esialgu plaaniti kolmas novell filmida 2015. aastal, kuid lõpuks otsustati võtted lükata 2016. aastasse.

Filmi produtsent Kaie-Ene Rääk ütles Saarte Häälele, et üleeile filmiti Kaarma kirikus ja eile jätkati võtetega Undvas. Tuleva nädala esimeses pooles toimuvad Kaugatoma kandis öövõtted. Rääk selgitas, et võttepaigad sobisid kokku filmi tegijate visuaalse ettekujutusega. Linateose sisul otsest seost Saaremaaga pole.

Rääk tõdes, et filmide tegemine ongi pikk protsess. “Peaasi, et film valmis saab ja ekraanile jõuab,” lisas ta. Pärast võtete lõppu algab filmi lõplik montaaž ja helindamine. Suurele ekraanile loodetakse umbes kahe tunni pikkune linateos tuua 2017. aasta sügisel.

Novellide sündmustik leiab aset erinevatel ajajärkudel, kuid nende kõigi peategelane on noor tütarlaps, keda mängib näitlejanna Rea Lest. Ühes osas teeb kaasa ka Saaremaalt pärit näitleja Jörgen Liik. Filmi režissöör on Sulev Keedus.

 

Print Friendly, PDF & Email