Vaba Rahva Laul toimub Keilas

Eesti taasiseseisvumise 25. aastapäevale pühendatud Vaba Rahva Laulu Mandri-Eesti kontsert toimub seekord Tallinna lauluväljaku asemel Keila lauluväljakul. Kuressaare kontsert toimub, nagu varem kavandatud, lossihoovis.

Ürituse eestvedaja Ülo Kannisto ütles, et ta lootis kuni viimase hetkeni sponsorite suuremale toetusele. “See lootus aga ei täitunud ja kuna summa, mis tuli enne Tallinna laululava kontserti ära maksta, oli liiga kõrge, siis tuligi toimumiskohta muuta ja valida odavam variant,” tõdes ta.

Samas lisas Kannisto, et optimismi ta kaotanud pole ja erilisi probleeme selles, et kontserdikohta tuli ootamatult muuta, ka ei näe. “Olen seda küsimust paljude koorijuhtidega arutanud ja tuleb välja, et pole hullu midagi,” lausus ta. “Koorijuhtide arvates on see isegi põnev, sest Keila laululaval ei ole paljud väljaspool Harjumaad tegutsevad koorid kordagi esinenud. Nüüd avastataksegi endi jaoks uus esinemiskoht Eestis.”

Keila laululaval on toimunud pea kõik Harjumaa laulupeod. Ülo Kannisto sõnul on see piisavalt suur, et koorid ilusti ära mahuksid.

Vaba Rahva Laulu Keila kontsert toimub 20. augustil kell 19.30. Solistidest on lubanud esineda Ott Lepland, Alen Veziko, Mart Müürisepp, Koit Toome, Gerli Padar, Renate Saluste, Urmas Põldma, Boris Lehtlaan, Rene Soom, Lisette Lemba ja Oliver Leppik. Lisaks astuvad üles Männiste perebänd ja Urmas Lattikase ansambel. Õhtut juhib Veiko Täär.

Kuressaare kontsert algab lossihoovis 21. augustil kell 18. Esinejaid on seal mõnevõrra vähem. Tulemata jäävad Alen Veziko, Koit Toome, Urmas Põldma ja Rene Soom. See-eest astub aga Kuressaares lavale Carmen Joala.

Pileti hind on praegu 9 eurot, hiljem aga 10 eurot.

Ülo Kannisto ütles, et mitmed välismaised ilmaportaalid prognoosivad 20. ja 21. augustiks päikeselist ilma. “Loodame, et see pikaajaline prognoos ka paika peab, märkis ta. “See tähendab aga, et pileti võib Piletilevist juba varakult ära osta.”

Print Friendly, PDF & Email