Tänak võib liituda Toyota meeskonnaga

Eesti rallimees Ott Tänak võib uuel hooajal siirduda WRC-sarjaga taasliituvasse Toyota meeskonda, vahendas Postimees portaali Autosport.com.

Toyota meeskonna juht Tommi Mäkinen kinnitas, et eestlane on üks pretendente Toyota põhisõitja kohale. “Ma võin anda teile nimesid: Elfyn (Elfyn Evans – toim), Ott Tänak, Esapekka Lappi, Teemu Suninen ja noor Pontus Tidemand,” ütles Mäkinen. “Meie plaan pole veel kindel, kuna peame Jaapaniga asju arutama.”

Mäkineni sõnul on nende jaoks oluline, et tulevased piloodid keskenduksid tulevikule ja oleksid valmis meeskonna töösse pikemalt panustama. “2017. aasta tähendab meie jaoks õppimist ja rallide analüüsimist. Võidu nimel hakkame võitlema alates 2018. aastast,” ütles legendaarne soomlasest rallimees. Siiski unistab ta võimalikult kiirest poodiumikohast: “Järgmise hooaja eesmärk? Loomulikult tahame võimalikult ruttu esikolmikusse jõuda.”

Tänavu sõidab Tänak DMACK-i meeskonna Ford Fiestal. Ta oli lähedal Poola ralli võidule, kuid rehvi purunemise tõttu langes eestlane viimasel hetkel teiseks.

DMACKi ja M-Sporti meeskondade juhtfiguur Malcolm Wilson ütles pärast Soome rallit ETV spordiuudistele, et Tänakul on võimalus oma kohta meeskonnas hoida.

 

Print Friendly, PDF & Email